0882 337 954    |     ул. “Чаталджа” 9, ​гр. София

“Техностар 2000” ЕООД получи специална грамота и юбилеен медал по повод 25 годишнината на метрото в София

На 28 януари 2023 г. се навършиха 25 години от пускането в движение на първият влак по Метролиния 1 от Софийското метро между станции “Сливница” и “Константин Величков”. По този повод на специална церемония във Военния клуб, проведена на 27 януари бяха отличени знакови личности и компании, имащи водеща роля в изграждането и експлоатацията на столичното метро. На тържеството присъстваха президента на България Румен Радев, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, председателите на синдикалните организации КТ Подкрепа Димитър Манолов, КНСБ Пламен Димитров, председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, заместник кметове на Столична община, общински съветници, служители на „Метрополитен“, инженери, архитекти, проектанти, експерти.
На церемонията, кметът на София връчи специално изработени медали, по повод 25-годишния юбилей на метрото, отличия и грамоти за принос към проектирането, изграждането, реализацията и експлоатацията на подземната железница. С тях бяха отличени хора с изключителни заслуги и принос за реализацията на един от най-знаковите и стратегически проекти за столицата на България.


Инж. Бойко Комитски – управител на “Техностар 2000” ЕООД бе удостоен с медал и специална грамота за приноса на дружеството в изграждането на ОВ системите по време на строителството на метрото в София.


От името на екипът на “Техностар 2000” ЕООД, благодарим за оказаното доверие и се радваме, че с нашата съвместна работа със Софийското метро сме допринесли и продължаваме да допринасяме за комфортното и бързо пътуване на жителите и гостите на столицата.